Večere.

Taliansky chlieb "Foccacia".

Ingrediencie: 500 g hladkej špaldovej celozrnnej múky 2 PL olivového oleja 1 a 1/2 KL soli 300 ml teplej vody 7 g sušeného  droždia 1 KL hnedého cukru   cca 120-150 g olív cca 70 g sušených paradajok 1 KL nadrobno pokrájaného rozmarínu 2 strúčiky cesnaku olivový...

Pečený paštrnák.

Pre 2 osoby: 500 g paštrnáka, 1 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, 50 g lieskovcov, asi 10 vetvičiek tymianu Postup: Paštrnák olúpeme a pokrájame na polcentimetrové kolieska. Vo väčšej panvici rozohrejeme maslo, pridáme pokrájaný paštrnák a 10 až 15 minút na strednej teplote opekáme. Osolíme a...

Paprika so šalátom z tvrdého tvarohu (syra).

Pre 2 osoby: 2 červené papriky, 1 mrkva, paradajky, 150 g tvrdého tvarohu (alebo syra napr. balkánskeho), 2 PL petržlenovej vňate, 2 PL pažítky, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, korenie. Papriku umyjeme, rozdelíme na polovice a odstránime biele žily. Mrkvu umyjeme, očistíme a jemne nastrúhame....

Večerný mix II.

Paradajkový šalát: 1 veľká paradajka (8 malých kokteilových), 1 šalátový list, 2 PL kyslej smotany, pár kvapiek citrónovej šťavy, štipka vegety a čerstvo zomletého bieleho korenia, 1 PL pažítky Paradajky umyjeme, osušíme, odstopkujeme a nakrájame na kolieska (polovice). Šalátový list umyjeme,...

Večerný mix I.

Mrkva nasurovo: 2 PL kyslej smotany, 2 ČL citrónovej šťavy, niekoľko lístkov medovky, 100 g mrkvy, 1/2 jablka, 1 šalátový list Kyslú smotanu zmiešame s citrónovou šťavou a posekanou medovkou. Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame do omáčky. Jablko umyjeme a taktiež nastrúhame do omáčky. Všetko...